Spitalele din Franța, aproape de colaps – Focus Prima TV

Spitalele din Franța, aproape de colaps

Numărul bolnavilor de COVID din Franța internați la terapie intensivă a atins un nou maxim istoric. Situația este aproape de colaps, avertizează medicii care spun că în curând vor trebui să aleagă pacienții cărora să le dea o șansă la viață. Între timp, explozia cazurilor de infectare a determinat autoritățile din Slovenia să reinstaureze carantină parțială la nivel național.

4.872 de pacienți infectați cu noul coronavirus sunt spitalizați în prezent în secțiile de terapie intensivă în spitalele din Franța. Este un nou record negativ. Spre deosebire de primele valuri ale pandemiei, printre cei care acum luptă pentru viață se găsesc tot mai mulți tineri. Deciziile pe care urmează să le ia personalul medical sunt dramatice.

Medicii din secțiile de terapie intensivă ale spitalelor din regiunea pariziană se tem că în curând nu vor mai putea face față numărului mare de pacienți care necesită internare. Potrivit acestora, restricțiile impuse de guvern, nu reușesc să facă față agresivității sporite a virusului.

După ce luna trecută oficialii din Slovenia relaxau restricțiile pentru limitarea răspândirii virusului, acum se vorbește de o nouă carantină. De pe 1 până pe 12 aprilie, toate afacerile ne-esențiale vor fi închise, adunările vor fi interzise și vor exista restricții de circulație în întreaga țară.

De asemenea, de astăzi, slovenii vor putea ieși din țară doar dacă vor prezenta un certificat de vaccinare sau de imunitate în urma infectării. Statul central-european este una dintre cele sever afectate țări de pe continent. Rata deceselor provocate de coronavirus a a ajuns la 193 de decese la suta de mii de locuitori.

Total
0
Shares
Total
0
Share