Spitalele din Marea Britanie, supra-aglomerate – Focus Prima TV

Spitalele din Marea Britanie, supra-aglomerate

Noua tulpină de coronavirus provoacă o explozie de cazuri de infectare și decese în Marea Britanie. Spitalele se află în pragul unui colaps, pe măsură ce secțiile de Terapie Intensivă sunt tot mai pline cu pacienți. În acest timp, Vaticanul a început vaccinarea persoanelor fără adăpost din Roma.

Statul britanic a înregistrat un nou record sumbru de la începutul pandemiei de COVID-19: peste 1.820 de persoane și-au pierdut viața în ultimele 24 de ore. Și bilanțul infectărilor este în creștere. 38 de mii de cazuri noi! În acest context, Serviciul Național de Sănătate din Londra își transformă autobuzele din Marea Britanie în ambulanțe pentru a putea face față numărului mare de contaminări. Spitalele din capitala londoneză sunt deja supra-aglomerate, pe măsură ce statul britanic se confruntă cu o nouă formă de
COVID-19. Presiunea pusă pe cadrele medicale este una copleșitoare, iar medicii și asistenții nu mai pot face față numărului extrem de mare de pacienți care necesită internare.

Aflați în pragul epuizării, mulți dintre lucrătorii sanitari se luptă cu sănătatea lor mintală și spun că nu au mai trăit astfel de momente în întreaga lor carieră.

Pacienții tineri încep să umple deja secțiile de terapie intensivă ale spitalelor, iar persoanele aflate în stare gravă nu mai răspund la tratamentul pe care îl primesc. Starea de spirit le este și ea afectată, în contextul în care vizitele la spital din partea rudelor sunt permise doar atunci când șansele de supraviețuire ale pacienților sunt minime.

În acest timp, oamenii străzii din Vatican au început să fie vaccinați în mod gratuit pentru COVID-19. Imunizările au loc în Sala Audiențelor Pontificale, locul unde au loc uriașele audiențe generale susținute de Papa Francisc, nefelosite, însă, pe timpul pandemiei.

Total
0
Shares
Total
0
Share