Spitalele se pregătesc pentru valul patru - Focus Prima TV

Spitalele se pregătesc pentru valul patru

spitalcfwitting

Numărătoarea inversă până la valul patru al pandemiei, poate cel mai violent de până acum, a început! Nouă cazuri de infectare cu tulpina Delta au fost depistate numai în zona Moldovei. Acestea au creat deja mare îngrijorare în rândul cadrelor medicale. La Spitalul de Pneumofiziologie din Iași, saloanele sunt pregătite pentru eventualele cazuri care pot să apară iar personalul este pregătit să intervină în caz de urgență. În noul context marile companii farma testează deja un vaccin special creat pentru noua variantă.

Mai contagioasă. Mai agresivă. Și mai ușor de trecut cu vederea. Așa se caracterizează temuta variantă delta.

În cazul variantei Delta, nu mai este nevoie să petreceți cel puțin 15 minute lângă cineva infectat ca să luați virusul. Perioada de expunere este mult mai mică. Iar o singură persoană infectată poate contamina alte opt.

Pentru că se aşteaptă ca după concedii valul patru să lovească din plin, spitalul de Pneumofitziologie din Iaşi e
pregătit pentru ce e mai rău.

Unitatea medicală a încheiat şi un contract cu Universitatea din Suceava pentru secvenţiere. De altfel, ultimul pacient depistat în spital avea varianta Delta. Dacă aveți simptome respiratorii, mergeți și testați-vă cât mai
rapid, este recomandarea medicilor. Şi vaccinarea poate opri răspândirea virusului. Persoanele imunizate fac forme asimptomatice sau mai uşoare, spun experţii. Asta în contextul în care în România ritmul vaccinării merge
tot mai greu.

Între timp, Pfizer și BioNtech au făcut anunțul cel mare. Au creat un vaccin special pentru varianta Delta a virusului SarsCov2. În curând vor începe să îi testeze și eficiența, iar studiile vor fi finalizate în luna august a acestui an. Pentru moment, Organizația Mondială a Sănătății spune că nu este clar dacă oamenii vor avea nevoie sau nu de o a treia doză de vaccin pentru COVID-19. De teama variantei Delta însă,Israelul a anunțat că va trece la imunizarea cu a treia doza a persoanelor care au probleme cu sistemul imunitar.

Iar Thailanda va combina vaccinurile AstraZeneca şi Sinovac, în speranţa unei mai bune protecţii în faţa variantei
care sperie planeta.

Total
0
Shares
Total
0
Share