Spitalul din inima focarului – Focus Prima TV

Spitalul din inima focarului

11 județe se află acum într-un punct critic. Nu mai există nici măcar un loc liber la ATI. La Institutul Matei Balș din Capitală mai sunt doar două paturi libere pentru pacienții gravi. Peste 20 la sută din pacienții din cel mai mare oraș al -României ajung la spitalul Matei Balș. Azi, sunt internați la terapie intensivă 1288 de bolnavi.

1288 de pacineți sunt internați acum la ATI, acolo unde mai sunt extrem de puține locuri disponibile.

De zile bune, Matei Balș arată ca un spital dintr-un într-un teatru de război. Terapia intensivă s-a mutat până și pe holurile unității medicale. Azi s-au eliberat două paturi care, în mod normal, se ocupă după doar trei ore.

Dintrei cei care fac o formă gravă a boli, mulți sunt răpuși de acest dușman invizibil. De ieri și până azi au murit 148 de români. Din păcate, a fost anunțat și un decese în categoria de vârstă 0-9 ani. Este vorba de un bebeluș de nici un an din Mureș care avea mai multe comorbidități. Cu un sistem medical pus pe butuci de pandemie, specialiștii susin că singura șansă de a reveni la o viață normală este vaccinarea în masă a populației.

Doar în ultimele ore s-au infectat cu noul coronavirus 1156 de bucureșteni și…Capitala are acum cea mai mare rata de incidență de 6,89. La nivel național au fost anunțate azi peste șase mii de noi infectări cu virusul SarsCov2. Și mai grav este faptul că 11 județe au spitalele pline și nu mai au capacitatea să trateze pacienții gravi.

Total
0
Shares
Total
0
Share