Spitalul Județean Buzău va acorda stimulente financiare și medicilor care fac doar gărzi în unitatea sanitară - Focus Prima TV

Spitalul Județean Buzău va acorda stimulente financiare și medicilor care fac doar gărzi în unitatea sanitară

Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău schimbă condiţiile acordării stimulentelor financiare pentru a atrage medicii în cea mai mare unitate spitalicească din judeţ. În prezent, spitalul acordă fiecărui medic care se angajează aici stimulente financiare în valoare de maxim două salarii minime brute pe o perioadă de 6 luni de la data angajării, cu condiţia ca medicul să profeseze minim doi ani în cadrul SJU Buzău.

Potrivit noilor condiții, astfel de stimulente ar putea fi acordate și medicilor care efectuează doar gărzi în cadrul spitalului, fără a fi şi angajaţi ai acestuia. Pentru a putea fi schimbată procedura de acordare a stimulentelor financiare este nevoie de o hotărâre de Consiliu Judeţean, instituţie sub tutela căreia funcţionează spitalul din Buzău.

„Ceea ce se adaugă în forma actualizată este posibilitatea acordării de stimulente financiare medicilor care, nefiind angajaţi ai Spitalului Judeţean, acceptă să efectueze gărzi pe secţiile medicale deficitare din punct de vedere al personalului medical. Această situaţie a devenit destul de frecventă în unitatea medicală în condiţiile în care la concursurile organizate pentru ocuparea unor posturi de medici specialişti/primari participarea a fost foarte, foarte redusă”, se arată în referatul ce însoţeşte proiectul de hotărâre ce va fi supus dezbaterii CJ Buzău.

Total
0
Shares
Total
0
Share