Spitalul nu are senzori de oxigen - Focus Prima TV

Spitalul nu are senzori de oxigen

Trei persoane din secția de pe secția de ATI au murit la spitalul din Târgu-Cărbunești, după ce alimentarea cu oxigen s-a întrerupt. Doi pacienți au murit pe loc, iar cel de-al treilea, o femeie de 79 de ani, la Spitalul din Târgu Jiu, acolo unde fusese transferată după gravul incident. Din cauza numărului mare de pacienți aflați în pericol, s-a activat Planul Roșu de Intervenție. În unitatea medicală gorjeană erau 150 de bolnavi Covid, dintre care 90 aveau nevoie de oxigen. Unii dintre aceștia au fost ventilați manual, iar alții au fost trecuți pe tuburi de oxigen în ambulanțe. Poliția a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Alimentarea cu oxigen a spitalului din Târgu Cărbunești s-a întrerupt în jurul orei 06.30, moment în care doi dintre
pacienți, o femeie în vârstă de 70 de ani și alta de 52, au decedat. Prefectul, dar și reprezentantul ISU Gorj, susțin,
însă, că acestea au murit pentru că erau în stare gravă și nu din cauza incidentului.

Managerul spitalului spune că stocatorul de oxigen nu a fost reumplut la timp de firma care se ocupa cu acest lucru și de aceea s-a oprit.

Când Instalația de oxigen a căzut, managerul unității medicale avea pregătite câteva butelii de oxigen, nu foarte
multe însă, și a sunat imediat la DSU pentru a primi ajutor. Sau primit peste 60 atât de la DSU, cât și de la ambulanța Târgu Jiu. Între timp, pacienții erau ventilați manual sau în ambulanțe.

Printr-un comunicat oficial, Colegiul Medicilor susține că:

Poliţiştii gorjeni din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă, după defecţiunea apărută la staţia de oxigen a Spitalului din Târgu Cărbuneşti. Problema a fost remediată, între timp, de firma de mentenanță, iar instalația de oxigen funcționează.

Total
0
Shares
Total
0
Share