Sportivi, oficiali și suporteri ai CSA Steaua au donat sânge cu ocazia împlinirii a 35 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor – Focus Prima TV

Sportivi, oficiali și suporteri ai CSA Steaua au donat sânge cu ocazia împlinirii a 35 de ani de la câștigarea Cupei Campionilor

Foşti şi actuali sportivi, oficiali şi suporteri ai clubului CSA Steaua au donat, vineri, sânge în cadrul unei campanii organizate cu ocazia împlinirii a 35 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor Europeni la fotbal.

Având în vedere restricţiile impuse de autorităţi în contextul pandemiei de coronavirus, gruparea militară nu a putut organiza un eveniment cu public pe noul Stadion Steaua care să marcheze succesul din 7 mai 1986. În aceste condiţii, CSA Steaua a demarat campania “Sânge pentru viaţă”, la Stadionul Steaua – intrarea VIP, fiind prezentă unitatea mobilă a Centrului de Transfuzii a Spitalului Universitar de Urgenţă Militar Central Dr. Carol Davila.

Managerul secţiei de fotbal a clubului Steaua, George Ogăraru, a declarat că prin donarea de sânge şi-a arătat ataşamentul faţă de club.

“Mă simt foarte bine, mai ales că am donat în ziua aceasta, de 7 mai, în care avem ocazia să ne arătăm ataşamentul atât faţă de cei care au nevoie de sânge, ci şi faţă de club. Felicit clubul pentru că dat oamenilor ocazia în ziua aceasta de 7 mai să doneze sânge ‘roş-albastru'”, a explicat Ogăraru.

Oficialul stelist a menţionat că evenimentul aniversar prevăzut pentru ziua de 7 mai a fost amânat, el urmând să aibă loc atunci când se vor ridica restricţiile.

“Într-adevăr, au fost pregătiri intense pentru un eveniment azi, începute de acum trei luni… din păcate, din cauza acestei ultime hotărâri guvernamentale nu am putut organiza azi evenimentul pe care ni l-am propus. Era un eveniment care cuprindea foarte multe surprize. Dar care va fi organizat atunci când va fi posibil. Nu putem da o dată acum, dar cu siguranţă va avea loc. Pentru că publicul ar încununa acest eveniment care ar pune din nou în scenă actorii principali ai anului 1986, ai finalei extraordinare pe care clubul nostru a câştigat-o. Pentru că reprezintă o performanţă greu de egalat în fotbalul românesc”, a afirmat Ogăraru.

În cadrul campaniei, au mai donat sânge foste sportive ale clubului CSA Steaua, Simona Gherghe (scrimă) şi Roxana Cogianu, medaliate la Jocurile Olimpice de la Rio. La eveniment au participat de asemenea, fără a dona sânge, foştii componenţi ai echipei Steaua care cucerea Cupa Campionilor Europeni în 1986, Ştefan Iovan şi Adrian Bumbescu.

La 7 mai 1986, Steaua Bucureşti câştiga Cupa Campionilor Europeni, aflată atunci la a 31-a ediţie, pe stadionul ”Ramon Sanchez Pizjuan” din Sevilla (Spania), după ce învingea în finală pe FC Barcelona, cu scorul de 2-0, în urma loviturilor de departajare.

Sursa: Agerpres

Total
0
Shares
Total
0
Share