SRI avertizează împotriva unei noi înșelătorii cu mesaje SMS pe telefon. Infractorii pot avea acces inclusiv la conturile bancare - Focus Prima TV

SRI avertizează împotriva unei noi înșelătorii cu mesaje SMS pe telefon. Infractorii pot avea acces inclusiv la conturile bancare

SRI și Centrul Național de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) avertizează asupra unui nou tip de înșelătorie prin intermediul mesajelor SMS primite pe telefon. Cei care primesc astfel de mesaje sunt invitați să acceseze un link pentru a urmări statusul unei comenzi prin curier, însă în felul acesta instalează o aplicație care le poate accesa inclusiv datele asociate cardurilor bancare.

Serviciul Român de Informații (Centrul Național CYBERINT) și CERT-RO au identificat o nouă campanie de malware, care vizează telefoanele mobile cu sisteme de operare Android și iOS, potrivit unui comunicat SRI.

Campania de phishing folosește inclusiv identitatea unei companii de curierat cunoscute, iar mesajele transmise sunt de tip SMS. Utilizatorii primesc un SMS prin care sunt invitați să acceseze un link pentru a verifica statusul livrării unei comenzi plasate anterior. Textul din cadrul mesajului este „Pachetul dvs. Este pe drum, urmați-l aici”.

Total
0
Shares
Total
0
Share