Stare de incident major la Londra – Focus Prima TV

Stare de incident major la Londra

Cu doar o zecime din populația lumii, Europa rămâne cea mai afectată regiune din cauza COVID-19, cu aproape 30% din infectări și decese la nivel mondial. În acest context, statele europene înăspresc măsurile restrictive iar Organzația Mondială a Sănătății solicită distribuirea în mod egal a vaccinurilor pentru COVID-19 la nivel global.

Capitala Marii Britanii se află aproape de colapsul sistemului medical din cauza pandemiei de coronavirus. Serviciul de ambulanță e copleșit de creșterea excesivă a numărul de infectări, iar spitalele sunt pe pe punctul de a nu mai avea paturi libere. În contextul în care spitalizările au crescut cu 27% în prima săptămână a noului an, primarul orașului a catalogat situația ca fiind de o gravitate majoră.

Nici în Grecia nu este mai bine..Sistemul medical se află sub o presiune uriașă. Ca urmare, statul elen a decis prelungirea carantinei până pe 18 ianuarie, pentru limitarea răspândirii noului coronavirus. De asemenea, autoritățile au înăsprit restricțiile impuse pentru intrarea în țară pe cale aeriană până pe 21 ianuarie. Toți călătorii care vin cu avionul trebuie să se supună unei perioade de izolare de șapte zile.

Noi măsuri au fost aplicate și în Danemarca. Statul a restricționat de astăzi călătoriile din toate țările și recomandă evitarea deplasărilor în străinătate. Până pe 17 ianuarie, intrarea în Danemarca va fi posibilă doar cu un motiv justificat și prin prezentarea unui test de coronavirus negativ, nu mai vechi de 24 de ore.

În acest timp, directorul Organizației Mondiale a Sănătății a lansat un apel către statele lumii în ceea ce privește distribuirea echitabilă a vaccinurilor la nivel mondial.

Uniunea Europeană a ajuns la un acord cu Pfizer și BioNTech pentru 300 de milioane de doze suplimentare din vaccinul pentru COVID-19. Numărul total al dozelor a ajuns, astfel, la 600 de milioane.

Total
0
Shares
Total
0
Share