Stare de urgență în Finlanda și Cehia – Focus Prima TV

Stare de urgență în Finlanda și Cehia

, Image: 511661100, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Sergey Drozd / Alamy / Alamy / Profimedia

Răspândirea accelerată a noilor tulpini virale stârnește îngrijorare în tot mai multe state europene. În Cehia spitalele sunt supra-aglomerate de noul val de pacienți, așa că autoritățile de la Praga au decretat din nou starea de urgență. O decizie similară a fost luată și de guvernul de la Helsinki.

Finlanda a declarat stare de urgență națională, iar din 8 martie vor intra în vigoare noi restricții dure. Barurile, cafenelele și restaurantele vor fi din nou închise. Numărul cazurilor de infectare crește galopant după ce în decembrie se părea că statul nordic reușise să stăvilească răspândirea virusului.

Cehia a intrat și ea din nou în stare de urgență sanitară până la sfârșitul lunii. Magazinele ne-esențiale, școlile și grădinițele au fost închise, iar în anumite zone au fost impuse restricții de circulație. Odată cu răspândirea noilor variante de COVID- 19 din Marea Britanie și Africa de Sud, statul ceh înregistrează zilnic aproximativ 14 mii de noi cazuri de infectare, iar spitalele nu mai fac față numărului mare de
pacienți.

În acest timp, guvernul francez a decis că vaccinului AstraZeneca poate fi administrat și persoanelor care intră în categoria de vârstă 65-75 de ani.

În ceea ce privește vaccinul Pfizer-BioNTech, un studiu efectuat în Italia arată faptul că serul ar fi mai puțin eficient pentru persoanele care suferă de obezitate iar în cazul acestora ar fi necesară inocularea unei a treia doze.

Total
0
Shares
Total
0
Share