Stare din ce în ce mai gravă în secțiile ATI – Focus Prima TV

Stare din ce în ce mai gravă în secțiile ATI

Situaţie dramatică la Iaşi. Pacienţi diagnosticați cu COVID-19 în stare gravă sunt trataţi în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului “Sfântul Spiridon” pentru că nu mai există niciun loc liber la ATI. Orașul nu stă bine nici la capitolul paturi cu oxigen pentru că mai sunt doar douăsprezece locuri iar șeful DSP spune că județul se confruntă cu cea mai grea situație de la începutul pandemiei.

La Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Sf Spiridon cei mai mulți pacienți ajung aici cu probleme respiratorii extrem de grave. În fiecare dimineață medicii discută cu toate secțiile ATI din județ pentru a evalua situația. Acum în acest spital au rămas pacienții care nu au loc la secțiile de terapie intesivă în nicio altă unitate suport Covid din zonă.

Medicii spun faptul că valul trei al pandemiei a adus și cele mai grave forme ale bolii.

Specialiştii atrag din nou atenţia populaţiei și insistă ca atunci când apar primele simptome de boală, să se prezinte imediat la medicul de familie.

Singurele soluții rămân așadar, unitățile mobile, care vor fi disponibile după controalele tehnice de care au nevoie pentru a funcționa.

Total
0
Shares
Total
0
Share