Sporturile de iarnă vor putea fi practicate sezonul acesta doar în condiții speciale. Starea de alertă, prelungită cu încă 30 de zile – Focus Prima TV

Sporturile de iarnă vor putea fi practicate sezonul acesta doar în condiții speciale. Starea de alertă, prelungită cu încă 30 de zile

Astazi s-au inaugurat la Sinaia noul telescaun si cele doua partii de ski pe Valea Dorului. 28 IANUARIE 2011 (STELIAN GRAJDAN ADSBV)

Starea de alertă a fost prelungită cu încă 30 de zile. Măsurile restrictive, printre care și interdicția de a circula pe timp de noapte, rămân în continuare în vigoare. În plus, autoritățile și-au îndreptat însă atenția către stațiunile de schi. Sporturile de iarnă vor putea fi practicate sezonul acesta doar în condiții speciale. De asemenea, Raed Arafat recomandă românilor să renunțe anul acesta la tradiționalul colind.

Asta înseamnă că în continuare nu vom putea ieși din case după ora 23, că magazinele se închid la ora 21, iar masca va fi obligatorie peste tot, atât la interior, cât și la exterior. Petrecerile sunt și ele interzise, iar piețele de curând redeschise vor putea primi în continuare clienți. Noua hotărâre de guvern reglementează suplimentar doar transportul pe cablu. Așadar, cine merge la schi va trebui să aștepte mai mult până va urca în telecabină.

La munte, pârtiile au fost pline în minivacanța de 1 decembrie, iar operatorii susțin că ei aplică deja măsurile de distanțare fizică impuse acum și ptrintr-un text de lege.

Măsura instituită de Guvern ar putea genera totuși alte problelme.

Prelungirea stării de alertă intră în vigoare începând cu data de 14 decembrie. Iar Guvernul promite că nu vor exista modificări și nici restricții suplimentare în perioada sărbătorilor.

În plus, autoritățile ne recomandă să evităm și colindatul.

Total
0
Shares
Total
0
Share