Statul a făcut mai mulți bani din țigări în 2020, în contextul celui mai scăzut nivel al contrabandei din ultimii 10 ani – Focus Prima TV

Statul a făcut mai mulți bani din țigări în 2020, în contextul celui mai scăzut nivel al contrabandei din ultimii 10 ani

Eforturile extinse de securizare a granițelor, dublate și de măsurile de siguranță suplimentare generate de pandemia de Coronavirus, au dus la o scădere istorică a volumului pieței negre a țigaretelor din România în 2020, până la un nivel mediu de sub 10% din piața totală. Valoarea de piață a țigaretelor de contrabandă capturate de autoritățile române anul trecut se ridică la peste 64 de milioane de lei, conform datelor centralizate pe www.stopcontrabanda.ro.

Pe fondul micșorării pieței negre a țigaretelor, contribuția British American Tobacco la bugetul de stat în anul 2020 a fost de circa 9,4 miliarde de lei, cu aproximativ 500 de milioane de lei mai mult decât în anul precedent. British American Tobacco este cel mai mare jucător din industria tutunului din România, cu o cotă de piață de peste 53%, iar contribuția companiei la bugetul de stat este reprezentată de accize, TVA, taxe salariale și alte taxe.

„Ne bucurăm că eforturile autorităților de a controla granițele țării și locurile de vânzare a țigaretelor de contrabandă dau roade. Un nivel redus al traficului ilicit înseamnă în primul rând mai mulți bani la bugetul de stat, dar și șansa unui mediu competitiv corect pentru companiile mici și mari care își plătesc taxele și respectă regulile. Includerea contrabandei în Strategia Națională de Apărare a Țării creează premisa necesară pentru eficientizarea luptei cu fenomenul evaziunii fiscale și traficul ilicit și vom continua dialogul cu autoritățile statului pentru găsirea celor mai bune metode pentru combaterea contrabandei cu țigări. Menținerea unui nivel scăzut al contrabandei cu țigări, precum și un cadru fiscal predictibil reprezintă condiții esențiale pentru asigurarea a cel puțin aceluiași nivel al contribuțiilor la bugetul de stat, dar și pentru stimularea investițiilor”, a declarat Ileana Dumitru, Director Juridic și Relații Publice în cadrul British American Tobacco.

Total
0
Shares
Total
0
Share