Statul la stat. Mii de lei pe lângă salariu, pentru câteva şedinţe pe an într-o instituţie cu rol consultativ: „Practic nu fac nimic”

Statul la stat. Mii de lei pe lângă salariu, pentru câteva şedinţe pe an într-o instituţie cu rol consultativ: „Practic nu fac nimic”

Aţi auzit până acum de Autoritatea Teritorială de Ordine Publică? Dacă nu, vă spunem noi. Este o instituţie a statului român care există în fiecare judeţ şi din care fac parte mai mulţi demintari ori funcţionari angajaţi tot la stat, dar la alte instituţii. De exemplu consilieri judeţeni, subprefecţi, ori şefii poliţiei şi jandarmariei. Treaba lor este ca, din când în când, să discute despre siguranţa şi ordinea publică din judeţ, fără să poată lua însă decizii, rolul lor fiind pur consultativ. Doar pentru aceste discuţii au ajuns să încaseze un al doilea salariu de la stat. Unora le intră în buzunar chiar şi 4.000 de lei lunar, pe lângă salariu oficial. Urmăriţi un nou episod al campaniei Statul la Stat.

Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, pe scurt ATOP. Un organism cu rol pur consultativ care există în fiecare judeţ şi este format din 15 membri. Printre ei, şase consilieri judeţeni, un subprefect, trei reprezentanţi ai comunităţii, şeful poliţiei judeţene, şeful jandarmeriei, şeful inspectoratului pentru situaţii de urgenţă. Treaba lor este ca, din când în când, să se aşeze la aceeaşi masă şi să discute despre siguranţa publică din judeţ. Pentru fiecare şedinţă primesc o indemnizaţie în valoare de până la 20 la sută din indemnizaţia preşedintelui Consiliului Judeţean. Asta, pe lângă salariile pe care le încasează de la instituţiile unde sunt, oficial, angajaţi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt