Statutul de vaccinat cu ambele doze anti-COVID nu e recunoscut de România, dacă prima doză a fost făcută peste hotare. Român: „Suntem mulţi în situaţia asta” - Focus Prima TV

Statutul de vaccinat cu ambele doze anti-COVID nu e recunoscut de România, dacă prima doză a fost făcută peste hotare. Român: „Suntem mulţi în situaţia asta”

Mircea Iliescu, un cercetător român la Cambridge, Marea Britanie, a trecut printr-o situaţie din care reiese că statul român nu recunoaşte statutul de persoană vaccinată cu schema completă, dacă prima doză de ser anti-COVID este făcută peste hotare. Deşi în Registrul naţional de vaccinare figurează cu o singură doză, românul a făcut demersuri pe lângă autorităţile britanice astfel încât să obţină dovada că e imunizat.

Cercetătorul Mircea Iliescu a ales să îşi facă doza de rapel în România, deoarece s-a întors în ţară pentru două luni, scrie Libertatea. De aceea, acesta s-a gândit să facă rapelul anti-COVID, pentru a respecta intervalul de timp recomandat între cele două doze. Numai că la centrul de vaccinare a aflat că nu i se poate emite adeverinţa de vaccinare, deşi medicii i-au administrat doza de rapel. 

Total
0
Shares
Total
0
Share