Ștefan Luchian, scos din negura timpului - Focus Prima TV

Ștefan Luchian, scos din negura timpului

Centrul Bucureștiului ascunde adevărate comori, pe care oamenii nu au șansa să le descopere, iar autoritățile nu au dorința să le salveze. Una dintre clădirile de patrimoniu ale Capitalei, considerată o bijuterie arhitectonică, a fost reînsuflețită de un afacerist pasionat de casele antebelice. Patru ani a durat restaurarea interiorulului, pictat de Ștefan Luchian, și a elementelor deosebite care datează de mai bine de 100 de ani.

Elemente unice cu motive antropomorfe și vegetale și picturi impresionante ale marelui artist Luchian. Este vorba despre o clădire de patrimoniu din inima Capitalei, de pe strada Italiană, care a prins din nou viață acum 15 ani.

Alin Caraman este pasionat de mic de clădirile antebelice și interbelice, iar la începutul anilor 2000 a început să cumpere, să restaureze și apoi să vândă apartamente construite acum mai bine 100 de ani.

La vremea respectivă, casa din strada Italiană a costat 360.000 de euro, un preț extrem de avantajos. Restaurarea a costat încă două sute de mii. În acest moment, clădirea de 500 de metri pătrați și 15 camere este folosită ca birou pentru firma de evenimente a lui Alin.

Alin este de părere că autoritățile ar trebui să-și îndrepte mai mult atenția către aceste bijuterii din capitală și să faciliteze restaurarea acestora, pentru că ele ar putea atrage mult mai mulți turiști în Micul Paris.

foto: locurifaine.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share