Stelian Ion a fost demis de la Ministerul Justiției - Focus Prima TV

Stelian Ion a fost demis de la Ministerul Justiției

Președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din funcție a ministrului justiției, Stelian Ion. Aseară, Florin Cîțu a cerut demiterea lui Ion, însă în jurul acestei decizii s-a format un scandal fără precedent în coaliție. USR PLUS spune că va rămâne la guvernare doar dacă actualul premier va pleca din funcţie. Iar dacă acest lucru nu se întâmplă, ameninţă cu moţiunea de cenzură.

Stelian Ion a fost demis de la ministerul justiţiei, iar în locul său vine acum ca interimar Lucian Bode, actualul şef de la interne. Florin Cîţu a motivat demiterea, printre altele, prin faptul că ministrul nu a reuşit să desfiinţese Secţia pentru investigarea magistraţilor.

Florin Cîţu s-ar referi aici la programul Anghel Saligny. Proiectul de 50 de miliarde de lei a fost însă respins
de ministrul USR PLUS.

Tot o miză a demiterii lui Stelian Ion ar fi faptul că a lansat concursurile pentru şefiile de la DNA, DIICOT şi Parchetul General, fără să îl consulte pe preşedintele Iohannis.

Întrebat dacă se impune demiterea lui Florin Cîţu, preşedintele PNL a evitat un răspuns.

USR PLUS merge mai departe și spune că doar plecarea lui Florin Cîțu poate să salveze coaliția! În caz contrar depune moțiune de cenzură și cheamă toate partidele să o semneze…inclusiv pe PSD!

Total
0
Shares
Total
0
Share