Sticle cu aghiasmă trimise către bolnavi – Focus Prima TV

Sticle cu aghiasmă trimise către bolnavi

Imaginea celebră cu Teodosie care sfintețește apa de Bobotează urcat pe o cisternă de 25 de tone s-a repetat și astăzi la Constanța. Ierarhul a fost urcat și coborat pe mastodontul de metal de mai multi diaconi care s-au opintit să nu-l scape din brațe. Chiar si asa, arhiepiscopul Tomisului, n-a scăpat de emoții și de incidente : a fost cât pe ce să cadă de pe o schelă de lemn. Pe de altă parte, la Galați primele
sticle cu agheasmă au fost trimise către bolnavii din spitale.

A fost o slujba lunga care a inceput la 5 dimineata iar pe la ora 9 oboseala isi spunea deja cuvantul. Norocul inaltului ierarh a fost ca cei care-l inconjoara permanent au fost pe faza si l-au prins ca sa nu se loveasca in cadere. Insa Teodosie a tinut sa sfinteasca si apa din 2 cisterne carensumeaza 5o de tone.

Arhiepiscopia Tomisului a pregatit 1oo de tone de aghiasma pentru enoriasii care vor participa la slujba de Boboteaza. Mare parte este imbuteliata in sticle , iar restul va fi disponibila in butoaiele uriase de lemn de cate 5 mii de litri fiecare

Alaturi de soborul de preoti care a oficiat liturghia, zeci de credinciosi au tinut sa fie prezenti si ei la slujba. De cum s-a terminat slujba cei mai nerabdatori au si dat fuga la butoaiele cu apa sfintita. Au venit pregatiti de acasa cu sticlele ori bidoanele de plastic iar cei care nu au avut au primit din partea arhiepiscopiei.

Maine, preotii si credinciosii vor pleca in procesiune pe faleza din fata Cazinoului, pana in Portul turistic Tomis, acolo unde, va avea loc slujba de sfintire a apelor. Conform traditiei, inalt prea sfintitul Teodosie va arunca in apa marii trei cruci. Acestea vor fi recuperate de tinerii curajosi care vor sfida temperaturile scazute.

La Galați primele sticle cu agheasmă au fost pregătite de preoții de la catedrală și de arhiepiscop pentru a fi trimise către bolnavii din spitale.

Anul acesta slujba de Bobotează va fi oficiată în condiții tricte pentru a se limita răspândirea infecției cu noul coronavirus, iar numărul credincioșilor care vor putea participa la slujbă va fi limitat.

Total
0
Shares
Total
0
Share