Stoltenberg: "Nu căutăm război cu Rusia". Blinken: "Suntem o alianță defensivă, dar dacă conflictul vine la noi, ne apărăm" - Focus Prima TV

Stoltenberg: “Nu căutăm război cu Rusia”. Blinken: “Suntem o alianță defensivă, dar dacă conflictul vine la noi, ne apărăm”

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, vineri, că atacul Rusiei asupra centralei nucleare de la Zaporojie demonstrează cât de important este ca acest război să fie oprit. El a subliniat încă o dată că NATO nu e parte a conflictului și nu caută război. La rândul său, secretarul de stat american, Antony Blinken, a declarat că alianța e defensivă dar că dacă va fi nevoie fiecare centimetru din teritoriul NATO va fi apărat. 

“Condamnăm atacurile asupra civililor. Peste noapte am primit și rapoarte despre atacurile de la centrala nucleară. Acest lucru demonstrează nechibzuința acestui război și că este important să i se pună capăt, că Rusia trebuie să-și retragă trupele și să se angajeze cu bună credință pe calea diplomației.

Furnizăm sprijin Ucrainei, dar în același timp NATO este o alianță defensivă. Nu căutăm să intrăm în război cu Rusia, dar trebuie să ne asigurăm că nu există nicio neînțelegere privind angajamentul nostru de a ne proteja aliații. De aceea am suplimentat prezența forțelor NATO în estul alianței. Această desfășurare este defensivă. “, a spus Jens Stoltenberg.

Total
0
Shares
Total
0
Share