Străini înșelați de un român cu 3 milioane de dolari. Banii din fraudă erau schimbați în Bitcoin - Focus Prima TV

Străini înșelați de un român cu 3 milioane de dolari. Banii din fraudă erau schimbați în Bitcoin

Fraudă uriașă cu vânzări fictive pe internet, comisă de un român. Oameni din Marea Britanie, SUA sau India au plătit peste 3 milioane de dolari pentru obiecte de lux pe care nu le-au primit niciodată. Banii erau apoi convertiți în Bitcoin.

Vizat în acest dosar este un tânăr extrem de cunoscut în lumea vedetelor, însă nu este singurul implicat în rețeaua care a reușit să păcălească în ultimii ani zeci de persoane. Cetățenii străini erau tentați de ofertele avantajoase ale unor produse care nu au mai ajuns niciodată la ei, deși le-au plătit. 

Toți banii obținuți în urma anunțurilor false erau convertiți în bitcoin, motiv pentru care procurorii l-au chemat la audieri și pe șeful Bitcoin România. 

“Am fost chemați petru că unii dintre utilizatorii platformei noastre au făcut parte din acest grup infracțional, la un moment dat în viața lor, și se presupune că o parte dintre criptomonedele tranzacționate prin intermediul platformei provin din acele fraude”, a declarat George Rotariu, șeful platformei de tranzacționare a criptomonedelor în România. 

Total
0
Shares
Total
0
Share