Strigăt de lângă patul bolnavilor - Focus Prima TV

Strigăt de lângă patul bolnavilor

“Au fost momente în care am plâns în combinezon, după aceea mi-am revenit, pentru că trebuia să continui. Când ți-ai pus costumul trebuie să stai acolo, nemâncat, nebăut!”. Sunt doar câteva dintre mărturiile emoționante ale salvatorilor din spitale. Cei care, istoviți deja peste măsură sunt nevoiți acum să reziste, din nou. Văd oameni în situații – limită, care aproape că se agață de aparate pentru a respira, pentru a trăi… Doar că…povara cade greu și pe umerii lor, a medicilor. Puțin din cum e…dincolo de zidurile spitalelor, aflăm acum, chiar de la ei!

Munciți peste măsură încă de la începutul pandemiei, medicii din linia 1 au fost nevoiți să găsească din nou putere să reziste. Îmbrăcați strat peste strat în echipamente care le iau aerul și le încetinesc mișcările, profesioniștii aflați dincolo de ziduri au plâns de multe ori. Apoi…au luat-o de la capăt.

Zilnic medicii s-au luptat și se luptă să-și țină pacienții în viață. Din păcate viața multora s-a scurs sub ochii lor.

Acum, în valul 4 al pandemiei, foarte mulți dintre pacienții internați cu virusul SarsCov2 sunt tineri. Nevaccinați. Valurile întregi de pacienți care vin continuu spre spitale îngreunează și mai mult munca salvatorilor și îi face să simtă tot mai mult că sunt foarte puțini și că este posibil să nu-i poată îngriji pe toți așa cum trebuie.

Total
0
Shares
Total
0
Share