Strigăte disperate de ajutor - Focus Prima TV

Strigăte disperate de ajutor

Profimedia

Nu se mai găsesc aparate de oxigen pentru bolnavii de Covid care se tratează acasă! Oamenii caută disperați, însă firmele au rămas fără stocuri. Medicii spun însă că administrarea oxigenului la domiciliu este foarte periculoasă dacă nu e supravegheată și recomandată de un doctor.

Firmele care vâns sau închiriază aparate de oxigen au stoc zero. Oamenii caută în special să le închirieze, pentru că prețul este mult mai mic. Un aparat nou costă aproximativ o mie de euro în timp ce pentru unul închiriat se plăteşte circa 100 – 150 de lei pe lună.

Disperaţi, oamenii cer ajutor pe facebook, unde găsesc persoane care în trecut și-au luat un astfel de aparat, iar
acum îl oferă celor aflați în nevoie

Între timp, firmele care închiriază astfel de concentratoare îi trec pe cei care sună pe listele de așteptare

Aparatele de oxigen ajută atât pacienții, cât și medicii. Bolanvii se pot trata acasă, iar spitalele nu se mai
aglomerează.

Pe de altă parte însă, concentratoarele de oxigen pot fi foarte periculoase. Ele trebuie folosite sub supravegherea unui medic, și, întotdeauna, cu recomandarea doctorului.

Ca să mai scadă presiunea pe sistemul sanitar, e posibil ca, în curând, tratamentul care se administrează în ambulatoriile de specialitate să se găsească în farmacii. În același timp, Ministerul Sănătății a trimis 2240 de flacoane de Remdesivir în 49 de spitale din țară. Pentru că situația e extrem de gravă, UNIFARM a cerut deblocarea şi utilizarea, de urgenţă, a echipamentelor sanitare pe care le are în stoc. Este vorba despre 310 ventiliare normale și 80 de ventilatoare mobile.

Total
0
Shares
Total
0
Share