Studenții își cer drepturile – Focus Prima TV

Studenții își cer drepturile

Protestele se țin lanț în România! După decizia Guvernului de a renunța la gratuitatea la tren pentru studenți, sute de tineri din toată țara au ieșit în stradă pentru a-și cere drepturile. Și amenință că vor ieși în stradă, până când vor convinge guvernanții că dreptul luat este o adevărată necesitate.

Cu pancarte în mâini, zeci de studenți s-au adunat în fața Prefecturii din Cluj Napoca. . Denis are 21 de ani și este student la Facultatea de Științe Economice din oraș. Acesta călătorește tocmai de la Baia Mare și spune că dacă nu va primi gratuite la transport, va fi nevoit să plătească singur aproximativ 160 de lei pentru a merge acasă și inapoi la facultate.

Alături de el, si alți studenți s-au plâns de faptul că au crescut foarte mult chiriile, s-au scumpit utilitățile, iar gratuitatea la tren era o gură de aer bine-venită.

La Iași, Liga Studenților critică proiectul de buget propus de guvern care ar fi acordat educației cea mai mică finanțare din ultimii 30 de ani.

La Alba Iulia, studenții au primit și un avertisment verbal din partea jandarmilor, pentru că nu aveau aprobare pentru protestul.

Manifestația a continuat în parcul din fața Prefecturii Alba variantă proprie, unde cei prezenti au ascultat sunetul roților de tren, într-o variantă proprie.

Total
0
Shares
Total
0
Share