Studenții ucraineni, primiți la universitățile din România - Focus Prima TV

Studenții ucraineni, primiți la universitățile din România

Războiul din țara vecină a crescut numărul studenților ucraineni din România. La Universitatea din Suceava, anul acesta s-au inscris de cinci ori mai multi tineri ucraineni, față de anul precedent. Multi dintre ei fac cursurile de la distanță deoarece au peste 18 ani și nu au putut părăsi țara natală. Cei care sunt însă aici, recunosc că au avut noroc, dar că, în mod constant au inima strânsă legat de ceea ce se întamplă acasă.

Gândul la cei dragi care au rămas în Ucraina să înfrunte un război nemilos îi macină pe studenții ucraineni care și-au găsit un refugiu departe de conflict. Mulți se întreabă ce vor mai găsi din ce au lăsat în urmă atunci când se vor întoarce acasă.

O parte dintre studenții ucraineni inteționează să-și găsească un loc de muncă în țară noastră și să rămână aici, unde
se simt în siguranță. Kateryna ține legătura cu cei de acasă cât de des poate. Grija cea mai mare o poartă tatălui ei care se află în prima linie a războiului în Harkov.

Cunoscută fiind situația financiară prin care trec unele familii de ucraineni, Universitatea din Suceava le oferă burse care să le permită să-și continuare studiile. Bursele oferite de Universitatea din Suceava acoperă o mare parte dintre cheltuielile studenților ucraineni și îi încurajează pe aceștia să-și continue studiile aici.

Total
1
Shares
Total
1
Share