Studiu: Varianta Delta dublează riscul de spitalizare. Persoanele nevaccinate sunt principalele afectate - Focus Prima TV

Studiu: Varianta Delta dublează riscul de spitalizare. Persoanele nevaccinate sunt principalele afectate

Persoanele infectate cu varianta Delta a coronavirusului au un risc dublu de spitalizare pentru COVID-19 comparativ cu varianta Alfa, detectată la sfârșitul anului trecut în Marea Britanie, arată un studiu amplu publicat sâmbătă în revista The Lancet Infectious Diseases.

Cercetători de la Public Health England (PHE) şi de la Universitatea Cabridge au analizat cazurile clinice a 43.338 de persoane detectate pozitiv la COVID-19 în Marea Britanie, în perioada 29 martie – 23 mai 2021. Dintre acestea, 20 % (8.682) erau provocate de varianta Delta, identificată pentru prima dată în India în decembrie 2020, iar restul de 34.656 corespundeau variantei Alfa, depistată în Marea Britanie în noiembrie 2020, relatează agențiile internaționale de presă, citate de Agerpres.

Din totalul celor infectaţi, o persoană din cinci a fost internată cu COVID-19 după 14 zile de la testarea pozitivă la noul coronavirus. Dintre cei infectați cu varianta Alfa au fost internaţi 2,2 % (764 de persoane), în timp ce dintre cei infectaţi cu varianta Delta au fost spitalizaţi 2,3 % (196 persoane).

Total
0
Shares
Total
0
Share