Stupul Carte, manual 3D pentru copii - Focus Prima TV

Stupul Carte, manual 3D pentru copii

Stupul- carte, un proiect unic al unui apicultor prahovean, a devenit un material didactic extrem de atractiv pentru copii. Cu ajutorul acestuia, cei mici învață mai ușor cum se desfăşoara viaţa într-o comunitate de albine. Creatorul
stupului cu pereţi de plexiglas prin care se văd albinele, a inventat și o poveste prin care le explică copiilor totul despre lumea albinelor, într-o manieră atractivă și ușor amuzantă.

Mihai Apostolescu este intițiatorul primei stupine turistice din România, iar prin proiectul ”Stupul-carte”, își dorește să îi familiarizeze pe copii cu lumea fascinantă a albinelor. Prezentarea a fost concepută sunt forma unei povești, prin care copiii află totul despre…viața în stup și…câtă miere poate să producă o albină!

De această dată, spectatori au fost copiii de la grădinița și scoala generală din Câmpina. Iar ca totul să fie înțeles cât mai ușor…s-a trecut la proba practică! S-a intrat în casa albinelor!

Magia i-a cuprins repede pe micuții…extrem de curioși.

Lecția ”vie” a parcurs întregul drum de la crearea stupui, până la producerea mierii. Micuții au văzut inclusiv și… cum înțeapă o albină.

Incursiunea în lumea albinelor nu se putea termina fără ca cei mici să nu guste din miere. România a ajuns, conform datelor centralizate la nivel european, țara cu cea mai mare producție de miere din Uniunea Europeană cu peste 35.000 tone de miere de albine

Total
0
Shares
Total
0
Share