SUA acuză serviciile secrete ruse că ar coordona o campanie de dezinformare în privinţa vaccinurilor Pfizer şi Moderna – Focus Prima TV

SUA acuză serviciile secrete ruse că ar coordona o campanie de dezinformare în privinţa vaccinurilor Pfizer şi Moderna

SUA au identificat trei publicaţii online coordonate de serviciile de informaţii ale Rusiei care încearcă să submineze vaccinurile anticoronavirus produse de Pfizer şi Moderna, a declarat duminică o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Portalurile în cauză „răspândesc multe feluri de dezinformare, inclusiv despre vaccinurile Pfizer şi Moderna, dar şi despre organizaţii internaţionale, conflicte militare, proteste şi orice chestiune care provoacă discordie şi pe care ei o pot exploata”, a declarat oficialitatea citată.

The Wall Street Journal (WSJ) a fost prima publicaţie care a relatat duminică despre identificarea unei presupuse campanii de dezinformare. Un purtător de cuvânt al Kremlinului a dezminţit pentru WSJ acuzaţiile SUA că Rusia răspândeşte informaţii false despre vaccinuri, calificându-le drept un nonsens.

Ambasada Rusiei la Washington nu a răspuns imediat solicitării de a face un comentariu pe acest subiect.

Total
0
Shares
Total
0
Share