SUA se confruntă în continuare cu iarna grea. În Texas a revenit curentul electric, dar rafturile magazinelor au rămas goale – Focus Prima TV

SUA se confruntă în continuare cu iarna grea. În Texas a revenit curentul electric, dar rafturile magazinelor au rămas goale

Digi24

Locutorii statului Texas continuă să facă față cu greu efectelor frigului devastator, iar o mare parte din jumătatea estică a Statelor Unite se confruntă în continuare cu zăpada și gheața. Aproximativ 78 de milioane de americani au fost afectați de problemele aduse de vremea rea și, deși pana de curent din Texas care i-a lăsat în frig și pe întuneric în case a fost remediată complet, oamenii spun că magazinele fie sunt închise, fie au rafturile goale.

Cel puțin 38 de persoane au murit la nivel național din cauza furtunilor sau a înghețului din zilele trecute. Alte opt decese sunt suspectate a fi legate de vreme, dar autoritățile așteaptă rezultatele autopsiilor, potrivit CNN.

În San Antonio, unde electricitatea a revenit încă de miercuri, rafturile multor magazine sunt în continuare goale. “Cele mai multe magazine alimentare sunt închise”, a declarat Claudia Lemus pentru CNN, citat de Mediafax. “Iar în cele deschise trebuie să stai la coadă timp de 20-30 de minute la un moment dat, apoi trebuie să intri și să iei ce este disponibil, deoarece magazinele sunt în mare parte goale”, a mai spus femeia.

Ea a spus că în perioada în care energia electrică a fost oprită, ea și soțul ei au încercat să își țină copii ocupați, pentru a nu suferi de frig. Pentru a adăuga puțină căldură, familia a pornit aragazul.

“Am trăit în toate statele, fiind o familie militară. Am auzit de zăpada care vine. Nu ne-am gândit niciodată că va fi așa”, a spus ea. “Nu am anticipat niciodată să avem asemenea provocări.”

Total
0
Shares
Total
0
Share