Subvențiile APIA suplimentare – Ce condiții impune Uniunea Europeană din 2023 - Focus Prima TV

Subvențiile APIA suplimentare – Ce condiții impune Uniunea Europeană din 2023

Noua Politică Agricolă Comună (PAC) va introduce pentru prima dată în rândul schemelor de plată pentru fermieri eco-schemele. Acestea vor fi o serie de măsuri mai prietenoase cu mediul înconjurător, iar fermierii care le vor aplicat vor beneficia de plăți suplimentare, care să compenseze pierderile suferite. Eco-schemele vor fi obligatorii pentru statele membre, dar voluntare pentru fermieri, astfel că agricultorii nu sunt obligați să le implementeze, însă cei care o vor face for primi subvențiile suplimentare de la APIA.

În secțiunea 2, subsecțiunea 4 a Regulamentului (UE) 2021/2115 al Parlamentului European și al Consiliului se regăsesc obligațiile statelor membre care or aplica aceste scheme. Iată ce precizează Articolul 31 – Scheme pentru climă, mediu și bunăstarea animalelor.

(1)   Statele membre stabilesc și acordă sprijin pentru scheme voluntare pentru climă, mediu și bunăstarea animalelor (denumite în continuare „eco-scheme”) în condițiile prevăzute în prezentul articol și specificate mai în detaliu în propriile planuri strategice PAC.

Total
0
Shares
Total
0
Share