Sucurile naturale de fructe, o afacere profitabilă

Sucurile naturale de fructe, o afacere profitabilă

În ultimii ani, producţia de fructe din România a fost foarte bună. Din păcate, prea bună pentru lipsa de forţă de muncă, astfel că mii de tone de fructe au ajuns la gunoi sau au rămas neculese în pomi. De toată această criză au profitat cei cu idei bune de afaceri. În Moldova, de exemplu, doi antrepenori fac bani buni din sucurile naturale. Ei şi-au cumpărat prese de fructe şi fie fac sucuri cu materialul clientului, lucru pentru care sunt plătiţi, fie cumpără fructele şi apoi vând produsul finit.

Matei Donisă şi-a deschis acum patru ani o fabrică unde transformă fructele în suc. El a devenit deja unul dintre cei mai căutaţi producători din zonă.

La antrepenorul din Buneşti ajung clienţi din toată zona Moldovei, iar prin presele din fabrica sa au trecut de-a lungul anilor toate fructele existente.

Tot în Moldova, dar în zona Leţcani se dezvoltă, de câţiva ani, o afacere de familie asemănătoare. Primul utilaj
achiziţionat a fost o presă pentru mere, dar care ulterior a fost folosită şi pentru alte fructe. Sucurile rezultate sunt
vândute în sectorul horeca, precum şi în supermarketuri, cafenele sau cofetării. Fructele folosite provin de la
producătorii locali şi sunt pregătite pas cu pas pentru presare.

Producătorul ieşean spune că a început doar cu sucul de mere, o sigură reţetă, dar acum are 12, diferite.

Şi afacerea creşte în continuare mai ales că din ce in ce mai multi romani sunt interesati de conceptul bio şi de o viaţă sănătoasă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt