Sud Estul Australiei, afectat de inundații – Focus Prima TV

Sud Estul Australiei, afectat de inundații

Un bărbat din Australia a murit înecat în mașina sa, după ce automobilul a fost răsturnat de un torent. Incidentul a avut loc în estul Australiei, care a fost lovit de o serie de ploi torențiale, urmate de inundații.Sunt cele mai grave inundații din ultimii 60 de ani. Peste 18 mii de persoane au fost evacuate din calea apelor, însă numeroși australieni refuză în continuare să își părăsească locuințele, în pofida pericolului.

Regiunile din apropierea metropolei australiene Sydney au fost acoperite de ape în totalitate. Accesul în zonă este posibil doar cu bărcile iar imaginile sunt filmate cu drona. Numeroase case și terenuri sunt sub ape. Autoritățile au emis noi ordine de evacuare pentru populație pentru că situația este departe de a se încheia.

Pe lângă oameni, echipajele de salvare au sărit și în ajutorul animalelor. Mai mulți căluți au rămas izolați la o fermă situată pe un teren mai înalt, care acum s-a transformat în insulă.

Bietele animale riscau să moară de foame, așa că salvatorii au venit cu baloți de paie pentru a le hrăni.

Iar ajutorul a fost binevenit de către fermierii rămași izolați, înconjurați de ape.

Iar o formațiune stâncoasă din mijlocul deşertului, unul dintre punctele turistice de interes ale Australiei, s-a transformat în cascadă din cauza ploilor.

Inedita ipostază a stâncilor uscate în vremuri normale a atras, de asemenea, mai mulți turiști care au dorit să
imortalizeze scena care poate fi văzută extrem de rar.

Total
0
Shares
Total
0
Share