Suferința lui, șansă pentru ceilalți - Focus Prima TV

Suferința lui, șansă pentru ceilalți

1200 de voluntari vor fi prezenți la maratonul de vaccinare de la București, indiferent că sunt medici, asistenți medicali sau chiar studenți la medicină. Iar motivația comună a tuturor a fost dată de îmbolnăvirea unei persoane dragi. Toți vor să revină la normalitate și nu mai vor să treacă vreodată prin clipele de coșmar prin care au trecut atunci când unul dintre părinți a fost grav bolnav sau chiar a pierdut lupta cu moartea din cauza covid 19.

Cristi este student în anul 4 la Medicină. Îi place să facă voluntariat, așa că în pandemie a fost un ajutor și pentru
angajații din DSP-uri. De astăzi îl veți găsi la maratonul de vaccinare, la centrul de la Sala Palatului.

În spatele băiatului hotărât se află însă o poveste care i-a schimbat percepția asupra vieții atunci când și-a văzut tatăl pe patul de spital, în stare gravă, din cauza covid 19.

Chiar și la o lună de la infectare, tatăl lui Cristi încă se resimte. Se consideră noroc totuși că a găsit un loc în spital
într-o perioadă grea pentru sistemul medical afectat grav de pandemie. Acum, mai mult ca niciodată, și-a dat seama că poate deveni îngerul salvator al multor oameni. Cristi își dorește să fie medic ortoped.

Recunoaște că pandemia afectează studenții la Medicină care nu mai pot face practică așa cum se întâmpla odată. Totul poate reveni la normal, însă doar prin vaccinare, crede Cristi. Așadar, de câteva zile, toți voluntarii se pregătesc pentru ca totul să meargă ca la carte la maratonul din acest weekend.

Cristi are emoții când se gândește că în curând putem reveni la viața de dinaninte. Are și un mesaj pentru oameni.

Total
0
Shares
Total
0
Share