”Sunt bătrân, nu idiot”. Petiția unui pensionar spaniol - Focus Prima TV

”Sunt bătrân, nu idiot”. Petiția unui pensionar spaniol

“Revoluția bătrânilor” este în plină defășurare în Spania. Așa este numit gestul sutelor de mii de pensionari din Regat, care protestează și spun că trecerea în online a tuturor operațiunilor bancare îi lasă fără bani ce cei care înțeleg mai greu cum funcționează internetul. Fenomenul a luat atât de mare amploare încât a devenit subiect pe agenda Premierului Pedro Sanchez și a Guvernatorului Băncii Naționale, care l-a sunat personal pe liderul mișcării pentru a propune soluții.

Carlos San Juan are 78 de ani, stă în Valencia și a fost medic. La începutul lunii a inițiat o petiție prin care a cerut
reluarea asistenței prezențiale la bănci. Titlul petiției – dur dar sugestiv: “Sunt bătrân, nu idiot”

Petiția face istorie pe pagina pe care a fost publicată. A depășit 500 de mii de semnături într-un timp record.

Încurajați, bătrâni din toată Spania ies public să spună același lucru.

Sindicatele de pensionari din ţară au simţit că momentul este potrivit şi îşi intensifică protestele.

Ministrul pentru digitalizare i-a chemat de urgență pe reprezentanții băncilor, iar premierul Sanchez promite în fața unei adunări a pensionarilor că va găsi soluții.

Succesul mișcării a atins un punct culminant când însuși guvernatorul băncii naționale a Spaniei l-a sunat pe inițiatorul petiției

Sistemul bancar din Spania are ca plan de business la nivel macro digitalizare completă. Numai în 2020 au fost închise 1090 de surcursale bancare. Iar pentru 2021 și 2022 lista cuprinde alte 4000. La nivelul întregii țări, imaginea este clară deja peste jumătate dintre localități nu au niciun sediu de bancă.

Total
1
Shares
Total
1
Share