Susținătorii lui Trump încep să fie identificați: Unul a fost concediat deja. Cine este bărbatul care cară un pupitru în Congres – Focus Prima TV

Susținătorii lui Trump încep să fie identificați: Unul a fost concediat deja. Cine este bărbatul care cară un pupitru în Congres

Încep să fie identificate unele dintre cele mai emblematice personaje care au luat cu asalt Congresul SUA în tentativa de a opri procedura de validare a victoriei democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie. 

Bărbatul cu căciulă de blană și coarne, care intrat în clădirea Capitoliului la bustul gol și cu fața pictată, a fost identificat de presa americană drept Jake Angeli, un susținător înfocat al lui Donald Trump și suporter al mișcării QAnon. El apare frecvent la proteste far-right și este supranumit „șamanul QAnon”.

Începând din 2019, Jake Angeli apare la mitinguri și vorbește despre diverse teorii ale conspirației, multe dintre ele vehiculate de mișcarea QAnon. El este un actor de duzină, care dublează voci și a fost cântăreț, înainte de a se alătura mișcării. A participat la mitinguri în favoarea redeschiderii afacerilor închise pe timpul pandemiei, dar și la mitinguri care contestau rezultatele alegerilor în statul Arizona, pierdut de Donald Trump în favoarea lui Joe Biden.

Total
0
Shares
Total
0
Share