Sute de mineri protestează în Valea Jiului: Intri în fundul pământului pe 2.700 de lei, cu 20 de ani vechime. La dușuri e frig ca afară – Focus Prima TV

Sute de mineri protestează în Valea Jiului: Intri în fundul pământului pe 2.700 de lei, cu 20 de ani vechime. La dușuri e frig ca afară

Sute de mineri din Valea Jiului protestează luni în fața sediului Complexului Energetic Hunedoara. Aceștia își cer drepturile salariale, în timp ce aproximativ 60 de mineri blocaţi în subteranul Minei Lupeni ameninţă cu greva foamei. Liderii minerilor vor avea discuții luni cu ministrul Energiei şi cu ministrul Muncii.

Minierii își cer salariile restante, tichetele de masă restante de 10 luni, precum și decontarea transportului și decontarea încălzirii, restante de 11 luni.

„Toți au luat tichete cadou, noi nu am văzut așa ceva. Am luat 150 de lei primă de Crăciun. Păi ce să fac cu ea? Suntem bătaia de joc a lor. (…) Nu ne-au mai mărit salariile de 10 ani. Vi se pare normal să lucrezi în fundul pământului și să iei 2.700 de lei, maxim. Luăm noi cu peste 20 de ani vechime. Copiii ăștia care s-au angajat acum muncesc pe salariul minim pe economie. Femeia de serviciu ia mai mult”, își strigă minerii supărarea.

Total
0
Shares
Total
0
Share