Sute de nereguli descoperite în spitale - Focus Prima TV

Sute de nereguli descoperite în spitale

Situaţie alarmantă în spitalele din Constanţa. Autorităţile au descoperit sute de nereguli în unităţile sanitare şi au dat zeci de amenzi. Instalații electrice supraîncărcate, echipamente de stingere a incendiilor nefuncționale, candele și lumânări pe noptiere. Incepând de astăzi popmpierii măsoară din 3 în 3 ore concentrația de oxigen din saloanele COVID, ca să nu ia foc vreo altă secție de ATI.

Dupa ce Spitalul de Boli Infecțioase a luat foc pe 1 octombrie, Constanța suflă și-n iaurt, mai ales că cele mai mare 3 unități medicale nu au autorizație de securitate la incendiu: Spitalul Județean Constanța, spitalul TBC și spitalul din Mangalia. Au fost verificate 35 de spitale, județene, municipale, orășenești, centre medicale, spitale private și sanatorii balneare. S-au constatat 352 de nereguli.

S-a lăsat cu sancțiuni drastice după ce specialiștii desemnați de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență au luat la verificat toate unitățile sanitare din județul Constanța. Au fost aplicate 310 avertismente și 37 de amenzi, în valoare de 122.000 de lei. Acum pompierii își fac rondul în fiecare zi în spitalele suport-COVID din Constanța.

Toate spitalele au primit o lista de la ISU cu măsuri urgente

Toate deficiențele trebuie remediate imediat. Altfel unitățile iscă să aibă aceeași soartă ca Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța.

Total
0
Shares
Total
0
Share