Tanczos Barna: Tonele de deșeuri din țară, iresponsabilitatea incredibilă a primăriilor și a cetățenilor. Mentalitate de Evul Mediu – Focus Prima TV

Tanczos Barna: Tonele de deșeuri din țară, iresponsabilitatea incredibilă a primăriilor și a cetățenilor. Mentalitate de Evul Mediu

Nu este o noutate faptul că multe zone din România sunt acoperite de munți de deșeuri iar aerul din mai multe orașe ale țării este greu de respirat, în special în Capitală, care este înconjurată de gunoaie. De vină pentru această situație în care se află țara noastră sunt primăriile și cetățenii, care, spune ministrul Mediului, Tanczos Barna, au „mentalitate de Evul Mediu”. Potrivit acestuia, Garda de Mediu lucrează la foc continuu pentru ca asemenea focare de infecție să nu mai apară zilnic, însă, oricât de mult ar încerca, nu se poate controla ce cantitate de deșeuri aruncă cetățenii.

„Este iresponsabilitatea incredibilă a autorităților publice locale și a cetățenilor, pentru că aceste gunoaie ajung pe câmpuri, pe șosele, în șanțuri, în lacuri, în râuri, din cauza nepăsării și a mentalității de Evul Mediu. Eu nu pot să înțeleg cum cetățenii sau autoritățile pot lucra sau trăi în acest fel”, a afirmat ministrul Mediului, Tanczos Barna, la Digi24.

Potrivit ministrului, la nivelul Gărzii de Mediu se muncește la foc continuu pentru identificarea terenurilor cu depozite ilegale de deșeuri și pentru amendarea proprietarilor, însă, dacă oamenii nu renunță la această mentalitate, degeaba se fac aceste eforturi.

„Mergem de la parcelă la parcelă, din loc în loc, identificăm terenuri, depozite ilegale de gunoi, verificăm proprietarul, dăm amenzi și se dispune ecologizare. În cazul în care în termenul prevăzut nu se face, se ajunge la plângere penală. Se lucrează la foc continuu, dar repet, nu se poate controla cât aruncă cetățenii. Dacă nu se schimbă mentalitatea, dacă nu se dezobișnuiesc unii de a arunca pur și simplu pe geam, din mașină, sticla, doza de bere sau punga, degeaba”, a adăugat Tanczos Barna.

Total
0
Shares
Total
0
Share