Țara în care s-a dat stingerea. A doua putere economică a lumii raționalizează energia electrică. De ce a luat această decizie radicală – Focus Prima TV

Țara în care s-a dat stingerea. A doua putere economică a lumii raționalizează energia electrică. De ce a luat această decizie radicală

În pofida temperaturilor reduse, zeci de milioane de chinezi se confruntă cu întreruperi de electricitate decise de autorităţi, din cauza unei oferte de cărbune limitate şi a dorinţei de atingere a obiectivelor de mediu, transmite AFP.

Persoane fizice, uzine şi companii din provinciile Hunan, Jiangxi (centru) şi Zhejiang (est) sunt afectaţi de aceste restricţii, potrivit presei şi autorităţilor locale.

La începutul lunii decembrie, provincia Hunan a decretat stingerea, timp de mai multe ore pe zi, a iluminatului clădirilor şi a limitat încălzirea în locurile de divertisment. Autorităţile au recunoscut că provincia se confruntă cu un deficit de electricitate, pe fondul creşterii cererii din cauza temperaturilor reduse care ar urma să coboare până la minus 10 grade Celsius.Angajaţii din capitala provincială Changsha se plâng şi de faptul că trebuie să urce pe jos în imobilele lor pentru că ascensoarele nu funcţionează. “Căldura la birou a fost oprită. Temperaturile vor coborî până la minus opt grade de Anul Nou. Oare voi muri de frig?” se întreabă ironic un utilizator al reţelei sociale Weibo.În provincia Zhejiang, uzinele au primit ordinul de a opri producţia iar sistemul public de iluminat a fost oprit pe perioada nopţii pentru a reduce emisiile, susţin mass media şi internauţii.

Total
0
Shares
Total
0
Share