Târgul de Carte de la Frankfurt va găzdui peste 4.000 de expozanţi - Focus Prima TV

Târgul de Carte de la Frankfurt va găzdui peste 4.000 de expozanţi

Peste 4.000 de expozanţi din 65 de ţări sunt aşteptaţi în acest an la Târgul de Carte de la Frankfurt, cel mai amplu eveniment de acest tip din lume, a cărui ediţie din 2022 va avea loc în perioada 19-23 octombrie, informează DPA.

Organizatorii au anunţat marţi că pe lângă statutul de invitat de onoare acordat Spaniei, ţări precum Regatul Unit, Statele Unite, Italia şi Franţa vor fi deosebit de bine reprezentate. În plus, organizatorii vor acorda o atenţie specială editorilor şi scriitorilor din Ucraina.

“Industria internaţională a cărţii prosperă în spaţiile sale de întâlnire: după doi ani de pandemie, există o mare dorinţă pentru întâlniri faţă în faţă, pentru schimburi profesionale”, a declarat directorul evenimentului, Juergen Boos.

Sala 3 a acestui târg, unde editorii de limbă germană îşi prezintă noile titluri, este deja rezervată aproape în totalitate. În urma dezvoltării spectaculoase a sectorului audio, va exista o secţiune specială în această sală, Hall 3.1, ce va fi dedicată audiobookurilor şi podcasturilor. Una dintre temele principale va viza traducerile.

Juergen Boos a mai spus că organizatorii doresc să facă vizibile principiile democratice de bază care stau la baza târgurilor de carte. Evenimentul din acest an sprijină diversitatea, pluralismul şi lupta împotriva oricărei forme de discriminare.

agerpres.ro

Total
0
Shares
Total
0
Share