Tarife mai mici pentru gunoi în Sectorul 1 - Focus Prima TV

Tarife mai mici pentru gunoi în Sectorul 1

O nouă firmă de salubritate se va ocupa de strângerea gunoiului din Sectorul 1 al Capitalei pe perioada stării de
alertă. Compania are și tarife de șapte ori mai mici față de Romprest, spune Clotilde Armand. Noul contract este însă o cheltuială în plus a primăriei, iar firma ar avea legături cu mafia italiană. Ba mai mult, Cristian Popescu Piedone a fost director până anul trecut.

Timp de 30 de zile, pe perioada stării de alertă, o nouă companie se va ocupa de strângerea gunoiului din Sectorul 1. Firma Brai Cata va presta servicii de colectare, transport și tratare, eliminare sau depozitare a gunoiului necontrolat, cât și al celui din coșurile stradale. 62.900 de lei este valoarea contractului.

Pentru deșeurile necontrolate, Brai Cata are un tarif de 629 de lei per tonă, fără TVA, în timp ce Romprest 883 de lei. Diferența este de 7 ori mai mare atunci când vine vorba de coșurile de gunoi stradale. Brai Cata cere un tarif de 629 de lei per tonă, în timp ce Romprest avea un tarif de 4796 de lei

Compania Brai Cata a fost fondată de mai multi sicilieni despre care presa din Italia susține că ar avea legături cu
Casa Nostra.

În 2008, compania Urban a lui Doru Florescu a preluat firma de la italieni, care și el la rândul său este cercetat pentru evaziune fiscală. Acum compania este condusă de Constantin Petrescu din Râmnicu Vâlcea. Brai Cata a fost însă și pe mâinile primarului sectorului 5, Cristian Popescu Piedone. El a fost directorul companiei până anul trecut, când a fost ales primar.

Clotilde Armand a mai pierdut un război cu Romprest. Tribunalul București a respins cererea primarului de a primi
acces și de a controla contabilitatea Romprest pentru a vedea ce cheltuieli și profit are compania. Decizia nu este
însă definitivă.

Reprezentantții Romprest nu au putut fi contactați pentru un punct de vedere. În scandal intră și PSD, care a anunțat că va contesta starea de alertă în instanță.

Total
0
Shares
Total
0
Share