Taxe de 500 de lei pentru ridicarea și transportul mașinilor abandonate din Sectorul 6 - Focus Prima TV

Taxe de 500 de lei pentru ridicarea și transportul mașinilor abandonate din Sectorul 6

Consiliul Local Sector 6 a adoptat, în şedinţa de joi, Regulamentul de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a vehiculelor staţionate neregulamentar şi a celor abandonate.

Hotărârea a fost adoptată cu 16 voturi pentru şi 9 abţineri.

Conform hotărârii, pentru activitatea de ridicare şi transport al vehiculelor fără stăpân şi abandonate se percep de la utilizatorii sau proprietarii acestora, persoane fizice sau juridice, următoarele taxe: 300 lei, inclus TVA/ vehicul, pentru operaţiunea de ridicare şi 200 lei, inclus TVA/ vehicul, pentru operaţiunea de transport.

Pentru activitatea de ridicare, transport şi depozitare a vehiculelor staţionate neregulamentar se percep de la utilizatorii sau proprietarii acestora, persoane fizice sau juridice, următoarele taxe: 300 lei, inclus TVA/ vehicul, pentru operaţiunea de ridicare; 200 lei, inclus TVA/ vehicul, pentru operaţiunea de transport; 30 lei, inclus TVA/zi/ vehicul, pentru depozitare.

Hotărârea vizează aprobarea Regulamentului de ridicare, transport, depozitare şi eliberare a vehiculelor staţionate pe domeniul public, în alte locuri decât drumul public, a celor staţionate neregulamentar, a vehiculelor parcate pe locurile de parcare adaptate, rezervate şi semnalizate prin semn internaţional pentru persoanele cu handicap şi a vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public/privat al statului sau al subunităţii administrativ-teritoriale a Sectorului 6.

La solicitarea Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 şi/sau Brigăzii de Poliţie Rutieră, în baza dispunerii măsurii tehnico-administrativă de ridicare a vehiculului, Administraţia Domeniului Public şi Dezvoltare Urbană Sector 6/operatorul contractat va efectua operaţiunea de ridicare, transport şi depozitare a vehiculului respectiv.

“E corect să-i amendăm pe cetăţeni, însă ar fi corect întâi să le oferim locuri de parcare. (…) V-aş propune ca, până să implementăm proiectul propriu-zis, adică până a le ridica cetăţenilor maşinile, să-i lăsăm două – trei luni, să avem o perioadă de informare”, a spus consilierul local PSD Simona Butacu.

Primarul Ciprian Ciucu a apreciat ideea de informare a cetăţenilor despre această iniţiativă.

Potrivit acestuia, cetăţenii cer măsuri, în contextul în care se parchează oriunde. “Nu mai vedem oraşul de maşini, spaţiul verde de maşini, nu mai avem loc de maşini, care sunt puse unde fiecăruia îi pică mai bine. Această situaţie de haos nu poate continua. Acest proiect vizează în special ridicarea maşinilor abandonate”, a precizat Ciprian Ciucu.

El a menţionat că sunt mii de maşini abandonate pe spaţiul public.

Primarul Sectorului 6 a subliniat că anul acesta vizează maşinile abandonate, dubele şi utilitarele cu care aceia care lucrează la firme vin acasă, în loc să le lase în garaj, precum şi vehiculele parcate pe spaţiul verde. 

Sursa: Agerpre

Total
0
Shares
Total
0
Share