Telemunca, o practică normală în viitor

Telemunca, o practică normală în viitor

Telemunca, devenită obligatorie în pandemie, va reprezenta o normalitate în viitor. Sau, cel puţin, asta susţin majoritatea angajatorilor. Avem însă şi motive pentu care să luăm în calcul această opţiune, întrucât, potrivit unui studiu, România ocupă locul trei în topul celor mai bune ţări în care să lucrezi
de acasă.

Pandemia i-a obligat pe mulţi angajatori să reorganizeze mediile de lucru ale oamenilor. Asta a presupus şi investiţii, în cazul celor care au muncit de acasă. Fie le-au dat un buget pentru a-şi cumpăra cele necesare, fie le-au pus la dispoziţie chiar de la birou lucrurile de care au avut nevoie, de la laptopuri, până la mobilier.

Munca de echipă, dar şi trainingurile se realizează mult mai greu în noile condiţii, spun angajatorii. Cu toate acestea, ei consideră că după terminarea pandemiei, cel puţin o treime dintre angajaţi vor lucra regulat de acasă, iar avantajele sunt multiple: poţi să îţi faci propriul orar, nu mai pierzi timp pe
drum, iar productivitatea poate fi mai mare.

Tot în IT lucrează şi Paula. Ea practică telemunca deja de aproape un an şi ştie că această perioadă se va prelungi măcar până la finalul anului.

Chiar dacă îi place să aibă un program de lucru flexibil, Paula spune că uneori, i se face foarte dor să meargă la birou.

Autorităţile au introdus astfel şi o lege pentru a ajuta angajatorii care lucrează de acasă. Astfel, companiile vor fi obligate să le plătească oamenilor 400 de lei, pentru a ajuta la plata facturilor acumulate în perioada în care aceştia muncesc de acasă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt