Telemunca, o practică normală în viitor – Focus Prima TV

Telemunca, o practică normală în viitor

Telemunca, devenită obligatorie în pandemie, va reprezenta o normalitate în viitor. Sau, cel puțin, asta susțin majoritatea angajatorilor. Avem însă și motive pentu care să luăm în calcul această opțiune, întrucât, potrivit unui studiu, România ocupă locul trei în topul celor mai bune țări în care să lucrezi
de acasă.

Pandemia i-a obligat pe mulți angajatori să reorganizeze mediile de lucru ale oamenilor. Asta a presupus și investiții, în cazul celor care au muncit de acasă. Fie le-au dat un buget pentru a-și cumpăra cele necesare, fie le-au pus la dispoziție chiar de la birou lucrurile de care au avut nevoie, de la laptopuri, până la mobilier.

Munca de echipă, dar și trainingurile se realizează mult mai greu în noile condiții, spun angajatorii. Cu toate acestea, ei consideră că după terminarea pandemiei, cel puțin o treime dintre angajați vor lucra regulat de acasă, iar avantajele sunt multiple: poți să îți faci propriul orar, nu mai pierzi timp pe
drum, iar productivitatea poate fi mai mare.

Tot în IT lucrează și Paula. Ea practică telemunca deja de aproape un an și știe că această perioadă se va prelungi măcar până la finalul anului.

Chiar dacă îi place să aibă un program de lucru flexibil, Paula spune că uneori, i se face foarte dor să meargă la birou.

Autoritățile au introdus astfel și o lege pentru a ajuta angajatorii care lucrează de acasă. Astfel, companiile vor fi obligate să le plătească oamenilor 400 de lei, pentru a ajuta la plata facturilor acumulate în perioada în care aceștia muncesc de acasă.

Total
0
Shares
Total
0
Share