Temperaturi record și ninsori abundente în Spania – Focus Prima TV

Temperaturi record și ninsori abundente în Spania

În urma ninsorile abundente din Spania, străzile Madridului au fost acoperite de un strat consistent de zăpadă, eveniment care nu a mai avut loc de mai bine de un deceniu. De asemenea, a fost înregistrat un record istoric de temperatură -34,1 de grade Celsius, în zona Munților Pirinei. Este cea mai scăzută valoare raportată în statul iberic de la începutul măsurătorilor meteorologice.

Mai multe drumuri din centrul Spaniei au fost închise în urma ninsorilor abundente. Autoritățile s-au mobilizat iar locuitorii au fost rugați să evite deplasările. Agenția meteorologică spaniolă a declarat că
vremea va rămâne la fel de friguroasă până duminică, cu temperaturi de până la -11 grade Celsius. A fost chiar emis și un cod portocaliu de ninsori abundente pentru regiunea Extremadura.

În ciuda condițiilor meteorologice extreme, locuitorii Madridului au fost încântați la vederea zăpezii care s-a așternut pe străzile capitalei iberice. De mai bine de 10 ani, nu a mai nins în acveastă zonă a Spaniei.Temperaturile înregistrate aici au fost și ele unele neobișnuite: -2 grade Celsius.

În provincia Leida mwecueul din termometre a ajuns la -34,1 de grade Celsius , cu patru grade mai scăzută decât precedentul record, înregistrat în 1956. Atunci, valoarea din termometre a ajuns la -32 de grade Celsius.

Total
0
Shares
Total
0
Share