Temperaturile scad brusc cu până la 15 grade. Climatolog: Ajungem la contraste termice surprinzătoare chiar în câteva ore – Focus Prima TV

Temperaturile scad brusc cu până la 15 grade. Climatolog: Ajungem la contraste termice surprinzătoare chiar în câteva ore

Este cod galben de cantități însemnate de apă în masivele nordice și vestice, iar ploile vor continua și în zilele următoare. Totodată, vom trece brusc de la vreme de primăvară, la temperaturi de iarnă și la ger dimineața și noaptea. Sâmbătă dimineață vor fi minime de minus 19 grade Celsius.

Prognoza pe următoarele zile arată că răcirea accentuată va începe în noaptea de joi spre vineri (11/12 februarie), astfel că, până în 17 februarie vor fi temperaturi maxime de -4…-2 grade și minime de aproximativ -15 grade, nopțile devenind geroase.

Vorbim de o schimbare bruscă de temperatură de aproximativ 15 grade în câteva zile.

Climatologul Roxana Bojariu a explicat la Digi24 că întreaga Europă se confruntă cu modificări bruște de temperatură, în condițiile în care masa de aer rece din Arctica a coborât spre sudul continentului.

Total
0
Shares
Total
0
Share