Tensiuni în USR - Cioloş, nemulţumit că are un rol decorativ, ameninţă cu demisia dacă Biroul Politic nu votează proiectul său de preşedinte / Barna îl acuză că aruncă partidul în aer în lupta pentru putere internă / Răspunsul lui Cioloş - Focus Prima TV

Tensiuni în USR – Cioloş, nemulţumit că are un rol decorativ, ameninţă cu demisia dacă Biroul Politic nu votează proiectul său de preşedinte / Barna îl acuză că aruncă partidul în aer în lupta pentru putere internă / Răspunsul lui Cioloş

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, nemulţumit că nu se poate impune în partid pentru că nu are majoritate în forurile de conducere, a propus, în şedinţa de joi a partidului, un program politic cu numeroase modificări. El a afirmat că, dacă programul nu va fi votat, va demisiona din funcţie. Cioloş şi-a anunţat colegii că va supune proiectul votului Biroului Politic în cursul zilei de luni. Ulterior şedinţei, între Dan BArna şi Dacian Cioloş a existat un schimb de mesaje pe grupurile interne. Barna îl acuză pe Cioloş de iresponsabilitate şi că aruncă partidul în aer în lupta pentru putere, în schimb Cioloş afirmă că funcţia de preşedinte al USR este mai degrabă decorativă, iar promisiunea sa a fost de a dezvolta partidul. Cioloş le atrage atenţia colegilor că USR nu este pregătit pentru alegerile din 2024, fiind ”departe de a fi un partid capabil de a creşte electoral”.

Potrivit unor surse politice, sunt mai multe tensiuni în USR, între preşedintele partidului, Dacian Cioloş, şi gruparea Dan Barna.  

Liderului partidului i se reproşează că nu are reacţii imediate la scandalurile politice ale zilei, în timp ce Cioloş reclamă lipsa de putere în partid, deoarece majoritatea funcţiilor de conducere sunt ocupate de către susţinători lui Dan Barna.  

În şedinţa de joi a formaţiunii, Dacian Cioloş a propus un program politic care i-ar creşte puterea în partid şi a ameninţat că, dacă programul nu va fi votat, va demisiona din funcţie.  

Total
0
Shares
Total
0
Share