Tensiunile de la granița Ucrainei se acutizează - Focus Prima TV

Tensiunile de la granița Ucrainei se acutizează

Rusia poate începe oricând atacul asupra Ucrainei. Este avertizarea transmisă de Casa Albă, în contextul în care
tensiunile de la granița ucraineană se intensifică pe zi ce trece. În acest timp, secretarul de stat al Americii, Anthony Blinken, s-a întâlnit la Kiev cu președintele Vladimir Zelensky în încercarea de a găsi o soluție la această situație de criză.

Oficialul american a reafirmat angajamentul Washingtonului față de suveranitatea teritorială a Ucrainei și a avertizat că Moscova va fi sancționată daca va recurge la violență.

Potrivit celei mai recente evaluări a ministerului ucrainean al Apărării, Rusia aproape că a finalizat pregătirea ofensivei în țară, cu peste 127 de mii de militari desfășurați la graniță.

În acest timp, oamenii din localitățile de la frontiera de est Ucrainei resimt puternic situația dramatică care are loc zi de zi. De mai bine de șapte ani, locuitorii din regiunea Donbas aud sunetul focurilor de armă trase și a rafalelor de mitralieră. Localnicii se tem că momentul unei invazii rusești este tot mai aproape

Majoritatea satelor de la granița ucraineană au rămas pustii și sunt păzite, în prezent, doar de soldați ucraineni. În acest context, Administrația Statelor Unite a anunțat deblocarea unei sume suplimentare de 200 de milioane de dolari drept ajutor acordat Ucrainei.

Total
0
Shares
Total
0
Share