Terapie în apă - Focus Prima TV

Terapie în apă

Peste 1000 de copii sunt diagosticaţi anual cu tulburare de spectru autist. Din păcate, însă, în multe cazuri părinţii îşi dau seama prea târziu sau nu au bani de tratamente. În ajutorul lor vine aquaterapia. Iar astăzi, înotători de renume mondial le-au fost alături. Şi au ghidat primele mişcări ale copiilor speciali în apă.

Astăzi asociaţia Conil, i-a sărbătorit pe copiii speciali, cei care s-au născut cu autism. Cu această ocazie cei mici au primit un cadou de mare ajutor. Pentru ei au făcut valuri de bine…alţi copii. S-a cântat, s-a dansat dar s-a şi înotat.

David Popovici este înotătorul care va duce numele României la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Până atunci, însă,
îi ajută pe cei mici să înveţe să înoate.

Şi Daria este unul dintre copiii de aur ai României. La doar 12 ani a devenit campioană naţională la înot. Medalia de aur nu a ajuns la ea acasă pentru că şi+a dorit să+şi transforme victoria în şanse pentru copiii speciali. Aşa că a donat-o.

Vizibil emoţionată, Camelia Potec, campioana olimpică la înot a fost şi ea la prima lecţie de înot a copiilor cu autism.

Înotul este una dintre cele mai bune terapii pentru aceşti copii. Practicat frecvent, îi ajută să se dezvolte şi să
socializeze.

Până acum, peste 100 de copii ai asociaţiei au beneficiat gratuit de acest tratament. Însă, numărul celor care au nevoie este cu mult mai mare.

Total
0
Shares
Total
0
Share