Termen prelungit la depunerea cererilor de finanțare pentru sprijinul de 250.000 EURO - Focus Prima TV

Termen prelungit la depunerea cererilor de finanțare pentru sprijinul de 250.000 EURO

Termenul de depunere a cererilor de finanțare pentru submăsurile 16.4, respectiv 16.4a va fi prelungit, astfel încât toți beneficiarii să aibă timp să își depună proiectele. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat MADR Marius Micu, în exclusivitate în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport” cu Ovidiu Ghinea.

Într-o solicitare a consultanților pe fonduri europene către reprezentantul MADR, aceștia au cerut prelungirea termenului, invocând aglomerația de proiecte din această perioadă, ținând cont de faptul că sunt deschise mai multe linii de finanțare în paralel. Din acest motiv, spun consultanții, numărul de proiecte depuse pe 16.4 este unul extrem de scăzut.

”Solicităm prelungirea termenului de depunere de cereri de finanțare pe 16.4 – sprijin acordat pentru cooperarea orizontală și verticală între actorii din lanțul de aprovizionare în sectorul agricol, respectiv 16.4a – sprijin acordat pentru cooperarea orizontală și verticală între actorii din lanțul de aprovizionare în sectorul pomicol. Prin urmare, datorită timpului scurt rămas până la împlinirea termenului, proiectele ce vor fi depuse, respectiv lansarea apelului, s-a suprapus cu alte linii de finanțare. În momentul de față, din suma alocată de 40 de milioane de euro, s-au depus doar 7 proiecte, care însumează 1.388.939 euro pe submăsura 16.4, iar pe 16.4a nu este niciun proiect depus”, se arată în solicitarea consultanților.

Total
0
Shares
Total
0
Share