Termocentrala Mintia, oprită din lipsă de cărbune. Mii de oameni au rămas fără căldură în Deva – Focus Prima TV

Termocentrala Mintia, oprită din lipsă de cărbune. Mii de oameni au rămas fără căldură în Deva

Digi24

Termocentrala Mintia din cadrul Complexului Energetic Hunedoara (CEH) a fost oprită în cursul nopţii de joi spre vineri pentru că nu mai are stocuri cărbune, astfel că aproximativ 4.500 de apartamente din Deva şi instituţii publice din oraş nu mai au căldură. Peste 100 de mineri din Valea Jiului s-au blocat în subteran și protestează din cauza întârzierii salariilor. 

“Complexul Energetic Hunedoara şi-a oprit atât producţia de cărbune, cât şi pe cea de energie. Termocentrala Mintia a fost oprită la ora 1 şi 10 minute. Guvernul trebuie să vină cu soluţii sau să plece acasă”, a informat preşedintele Sindicatului Solidaritatea Hunedoara, Cristian Iştoc.

Liderul sindical a atras atenţia de joi că, pe fondul protestelor de la minele de huilă din Valea Jiului, termocentrala Mintia nu mai are stocuri de cărbune pentru a putea funcţiona, notează Agerpres.

În acest context, aproximativ o sută de angajaţi ai termocentralei au protestat şi ei, joi, în curtea unităţii, nemulţumiţi de faptul că se întârzie, cu zece zile, plata salariilor în cadrul CEH. În plus, reprezentanţii sindicatului au solicitat Guvernului elaborarea unui act normativ prin care să se prevadă măsuri de protecţie socială, inclusiv salarii compensatorii, în cazul în care activitatea termocentralei va fi sistată.

Total
0
Shares
Total
0
Share