Terorism de cumetrie. CNN: Al-Qaeda se dezvoltă în Afganistan sub protecția talibanilor, cu care stabilesc inclusiv legături de familie - Focus Prima TV

Terorism de cumetrie. CNN: Al-Qaeda se dezvoltă în Afganistan sub protecția talibanilor, cu care stabilesc inclusiv legături de familie

Detaliile unui raid discret din octombrie anul trecut împotriva unui lider al-Qaeda, Husam Abd-al-Rauf, în provincia Ghazni din Afganistan, au scos la lumină felul în care rețeaua teroristă se dezvoltă sub protecția talibanilor și rămâne conectată cu filialele sale de pe întreg globul, potrivit informațiilor obținute de CNN de la surse din serviciile afgane de informații. Ofițerii de informații afgani spun că teroriștii al-Qaeda primesc adăpost și protecție de la talibanii din Afganistan, oferind la schimb bani și expertiză în fabricarea bombelor. Legăturile sunt atât de strânse, încât ajung să formeze familii.

În urma operațiunii din octombrie 2020 împotriva lui al-Rauf au fost găsite mesaje între Afganistan și Siria, spune un oficial afgan. Zece zile mai târziu au loc două atacuri rare ale Statelor Unite împotriva unor militanți al-Qaeda din provincia siriană Idlib, deși oficialii americani au încercat să minimalizeze orice conexiune între cele două evenimente. 

Detaliile necunoscute până acum ale raidului împotriva lui al-Rauf arată cât de strânse sunt legăturile dintre al-Qaeda și talibani, potrivit unui înalt oficial din serviciile afgane de informații, care a stat de vorbă cu jurnaliștii CNN.

Total
0
Shares
Total
0
Share